Doi cetăţeni albanezi, opriţi la frontiera cu Serbia

86

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în zona de competenţă, doi cetăţeni din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Cei doi au fost predaţi autorităţilor sârbe în baza acordului de readmisie.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat, pe raza localităţii de frontieră Jimbolia, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

La sediul poliţiei de frontieră, cei doi au fost duşi pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 30 respectiv 41 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe joş pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane au fost predate autorităţilor sârbe, în baza acordului de readmisie.

Biroul de presă al Poliţiei de Frontieră Timiş