Stop campaniilor antivaccinare! Societatea civilă din Caraş-Severin reacţionează

Societatea civilă din Caraş-Severin reacţionează! Alături de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică mai multe asociaţii din judeţ caută soluţii pentru a elimina campaniile antivaccinare, atât de prezente pe siteurile de socializare dar şi pe unele canale mass-media.

Stop campaniilor antivaccinare! În judeţul nostru a debutat o campanie agresivă “Pro Vaccinare”. Din păcate inspectorii DSP au constat că în Caraş-Severin încă există părinţi sceptici, care nu sunt corect informaţi. De aceea continuarea campaniei care încurajează imunizarea este mai mult decât necesară susţine directorul DSP, Dănilă Miloş.

Mesajele antivaccinare sunt false şi periculose, vin să submineze toate eforturile din ultimele luni ale autorităţilor atrage atenţia şi preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, generalul Vasile Cocoşilă.

Şi Liga Pensionarilor din Caraş-Severin susţine această campanie Pro imunizare a dat asigurări preşedintele Dumitru Ursu. Nici cadrele militare în rezervă şi retragere din Ministerul Administratiei şi Internelor nu vor rămâne indiferente. DSP are un sprijin şi în noi a concluzionat astăzi Dan Bortiş în cadrul dezbaterii organizate de Direcţia de Sănătate Publică.

Vaccinarea copiilor duce la scăderea mortalităţii si invalidităţii la nivelul întregului mapamond aşa că imunizarea este mai mult decât necesară.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles