O nouă sursă de venit pentru Primăria Reșița: se vând grădinile

884

Primăria Reșița a hotărât să permită celor care dețin contracte de închiriere pentru diverse terenuri în aproprierea proprietății, să le poată cumpăra.

Primarul Ioan Popa spune că sunt peste 600 de astfel de contracte de închiriere pentru curți, grădini, terase sau diverse bucățele din vecinătatea proprietăților private, care dau administrației locale bătăi de cap.

Eu încurajez ca acolo unde nu există riscul de a ne împiedica într-o dezvoltare ulterioară a oraşului, să le vindem. Din două motive: unu-pentru că sunt binevenite resurse financiare la primărie, astăzi, şi doi-pentru că primeam o chirie simbolică, modică, de un leu şi ceva pentru un metru pătrat pe an şi ne creau o grămadă de probleme de patrimoniu, în sensul de a face facturi, chitanţe, contracte reînnoite anual şi aşa mai departe“- a explicat primarul Ioan Popa.

Acesta a mai precizat că decizia  se va lua numai după ce terenurile respective vor fi vizitate de o comisie pentru a constata oportunitatea de a vinde, sau nu.

Primele 7 terenuri de acest fel au fost deja scoase la vânzare atât în Reşiţa, cât şi în Câlnic şi Cuptoare. (Daniela Tudor)