Fostul finanţator al lui Dinamo, Cristi Borcea, a fost eliberat din închisoare

Tribunalul Ilfov a decis luni definitiv eliberarea condiţionată din închisoare a fostului finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea.

“În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 Cod penal 1969 şi cu aplicarea art. 5 NCp admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat sub puterea MEPI 429/2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale 238/2012. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

Pe 2 mai, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au respins, în primă instanţă, cererea de eliberare condiţionată formulată de Cristian Borcea, care executa la Penitenciarul Jilava o condamnare de 6 ani şi 4 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal.

La acea dată, avocata lui Borcea, Alice Drăghici, a explicat, în sala de judecată, că fostul finanţator al clubului Dinamo îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, a plătit prejudiciul reţinut în sarcina lui şi a executat o mare parte din pedeapsa primită – patru ani şi două luni. Alice Drăghici a spus că Borcea a câştigat 385 de zile ca urmare a muncii prestate în penitenciar, a primit recompense şi nu a fost sancţionat.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată depusă de Borcea, susţinând că acesta s-a folosit de împrejurări pentru a încălca legea, iar faptele comise sunt extrem de grave.

“Regret faptele comise. Îmi pare rău pentru familie şi copii, pentru că i-am expus la aşa ceva”, a spus atunci Cristian Borcea.

În 2017, Borcea a mai făcut o încercare de a ieşi mai devreme din închisoare, însă în octombrie anul trecut Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată.

În martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind “spălaţi” prin intermediul unor firme off-shore.

De același autor

Related Articles