Premiu UZPR pentru Monica Stoica, jurnalist Radio România International

403

Monica Stoica, jurnalist la Sectia Româna Radio România International (RRI), a câstigat unul dintre premiile pentru radio la Gala Premiilor Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România (UZPR) pentru anul 2017. Monica Stoica a câstigat premiul UZPR pentru rubrica Povestea vorbei, realizata saptamânal la RRI.

Monica Stoica este realizatoarea emisiunii Totul despre România la Radio România International si a rubricii dedicate limbii române Povestea vorbei. Este absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, are un masterat în limba româna si este doctorand-bursier al Scolii Doctorale de Litere a Universitatii din Bucuresti, cu teza Radio România – vector de diplomatie culturala, si doctorand-cursant al l’École Doctorale Francophone en Sciences Sociales.

Au mai câstigat premii la sectiunea radio Pompilius-Dumitru Onofrei (Radio România Actualitati), Marcel-Iulian Tolcea (Radio Timisoara) si Ioan Vulcan (Antena Satelor).

Au fost acordate în total 17 trofee pentru cele mai bune productii jurnalistice din presa scrisa, online, radio, televiziune si carte tiparita, iar tema editie din acest an a Galei a fost Limba româna, întregitoare de neam.

Gala Premiilor Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România (UZPR), editia 2017, a avut loc la Televiziunea Româna.

Foto: uzp.org.ro