Pompier rănit după ce o cutie a explodat lângă mașina sa

Un ofițer ISU din Cluj a fost rănit de un dispozitiv exploziv în această dimineață. Deflagrația s-a produs când pompierul a atins o cutie. Subofițerul este în afara pericolului. Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) al Ministerului de Interne a declarat:

“Colegul nostru este în afara oricărui pericol și este în evaluarea Unității de Primiri Urgențe de la Cluj”, a transmis dr. Raed Arafat, șeful DSU, pentru emisiunea Perfect Imperfect. “Ce s-a întâmplat se investighează acum. El a ieșit din tură, a găsit o cutie lângă mașină, când a atins-o sau a ridicat-o, această cutie a explodat. Nu știm încă împrejurările exacte”.

”Este stabil, este speriat foarte tare. Deocamdată se fac cercetări și vom vedea ce spun cercetările. Nu știm mai multe detalii, acum se face cercetarea de către colegii noștri de la poliție. Era singur, ieșea din tura de serviciu, a ieșit pe poarta subunității, iar lângă mașină a găsit acea cutiuță. Când a ridicat-o aceasta a explodat. Din ce știu, eu era o cutie micuță, ca de bijuterii. N-au existat daune la mașină, care era parcată pe strada de lângă subunitate”, a declarat Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

“În jurul orei 08:30, în cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, s-a produs o deflagraţie în urma căreia o persoană a fost rănită.
Din primele informaţii, un bărbat care se deplasa spre autoturismul său parcat, a observat o cutie în apropierea vehiculului şi, în momentul în care ar fi ridicat-o de pe jos, aceasta a explodat, rănindu-l. La faţa locului sunt prezenţi poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, criminalişti, precum şi Grupa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.
Din datele deţinute, bărbatul a suferit răni uşoare”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Cele mai citite

Related Articles