O nouă colectă de sânge, mâine, la Caransebeş!

O nouă colectă mobilă de sânge va fi organizată la Caransebeş. Cei interesaţi să doneze sânge sunt aşteptaţi în policlinica din cadrul Spitalului Municipal, joi 21 iunie.

Centrul de Transfuzii Sanguine organizează această acţiune pentru a-şi îmbunătăţii stocul de sânge. Medicul Rodica Neaga roagă toţi cetăţenii să vină într-un număr cât mai mare, pentru că fiecare strop de sânge, înseamnă o viaţă salvată.

“Este perioada concediilor, aşa că organizăm astfel de acţiuni pentru a convinge câţi mai mulţi donatori să vină să facă o faptă bună, să doneze sânge pentru că e sănătos. Toate spitalele din judeţ au mare nevoie de sânge. În special, avem nevoie de sânge cu RH negativ aşa că rugăm populaţia să nu rămână indiferentă, împreună putem salva vieţi”, ne-a declarat medicul Rodica Neaga.

În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles