Român mort în Germania după ce angajatorii au refuzat să cheme salvarea

Un român a murit în Germania deoarece angajatorii au refuzat să apeleze serviciile medicale de urgență. Incidentul s-a petrecut într-o tabără de muncă de la Bornheim, lângă Bonn.

Conform  publicației electronice stiridiaspora.ro, bărbatul făcea parte dintr-un grup de 700 de romani care lucrau pe o plantație de sparanghel și zmeură. I s-a făcut rău dar șefii săi nu au chemat ambulanța pentru că angajații nu aveau contracte legale de munca și asigurări medicale.

Autoritățile române au demarat o investigație în acest caz

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni merge de urgență în Germania, pentru a evalua situația lucrătorilor români si a oferi sprijin in limita competențelor.

În comunicatul MAE se vorbește despre doi români decedați, însă despre al doilea nu se cunosc mai multe date.

“Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape cazul cetățenilor români aflați la muncă în localitatea Bornheim, Republica Federală Germania, și a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica situația acestora.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat deja la fața locului pentru a acorda asistență.

Conform datelor preliminare obținute pe plan local, decesul unuia dintre cetățenii români ar fi survenit pe fondul unor probleme anterioare de sănătate, iar pentru al doilea caz de deces ancheta autorităților este în curs de desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde sprijinul necesar în limita competențelor legale”

Cele mai citite

Related Articles