[FOTO/VIDEO] Vremea rea face victime în Caraş-Severin

UPDATE ora 21.30

Mai multe garaje din Zona Zadei a municipiului Reşiţa au fost afectate de o viitură determinată de ploile abundente. Aceasta a pornit din zona unde se execută lucrări la centura care va lega cartierul Triaj de drumul Lupacului, pe lângă fosta unitate militară.


UPDATE ora 20.00

Cea mai afectată localitate din judeţul Caraş-Severin este Slatina Timiş. Apa ce băltea pe străzile localităţii a intrat şi în curţile oamenilor, fiind afectate peste 40 de gospodării.

Pentru limitarea pagubelor intervin pompierii militari ai ISU Semenic.

În urmă cu câteva momente, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un COD ROŞU. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale și creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții Timișului aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte confluență cu râul Bistra, afluenții de stânga ai Bistrei – aval S.H. Voislova Bucova, Pogăniș – bazin superior amonte S.H. BrebuTău – bazin superior amonte S.H. Soceni judeţul Caraș-Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Goleț – bazin superior, Timiș – afluenții mici de dreapta aferenți sectorului S.H. Caransebeș și Bistra Mărului – afluenții aferenți sectorului aval acumularea Poiana Mărului.


Avertizarea hidro-meteorologică de vreme rea face primele victime.

O primă intervenție a fost înregistrată la nivelul localității Borlova, unde viitura a înconjurat o casă în care se aflau o femeie și doi minori. Persoanele au fost evacuate preventiv prin improvizarea unui podeț și se află acum în afara oricărui pericol

La Slatina Timiş, au fost inundate străzile, dar nu şi gospodăriile oamenilor, după ce pârâul Slatina a ieşit din albie. În aceeaşi zonă, Drumul Judeţean Brebu Nou – Slatina Timiş este închis pentru intervenţia utilajelor după ce pe carosabil au ajuns crengi şi aluviuni.

De asemenea, pe pârâul Goleţ a fost depăşită cota de pericol cu 5 centimetri.

La această oră, conform Enel, sunt nealimentate cu energie electrică localităţile Jupa, Zăgujeni, Zorlencior, Cornuţel, Maciova, Căvăran, Sacu şi Domasnea.

De același autor

Related Articles