Noi speranţe pentru Arsenal Reşiţa

451

Judeţul Caraş Severin ar putea fi parte în producția de tehnică militară, cât și un furnizor de securitate pentru alți potențiali beneficiari.

Declaraţia îi aparţine şefului Comisiei de Apărare din Senat, liberalul Ion Marcel Vela.

“În această primă fază de finanțare a cercetării, omologării și a realizării prototipurilor de transportoare blindate flotabile, într-un parteneriat cu un investitor străin selectat deja de către Ministerul Economiei, ce se vor fabrica în România, am discutat și posibilitatea ca o componentă importantă a acestora să fie produsă la Arsenal Reșița.

Ieri a fost un prim pas dintr-un lung drum al revigorării producției industriale militare din cetatea Reșiței, pe care reșițenii îl merită din plin.

Nu intru în detalii legate de sumele alocate, de cercetare, prototipuri ori necesarul de producție în următorii ani, dar vă asigur cu prietenie și sinceritate că cifrele sunt exacte, bine gândite și aprobate, existând, iată, o șansă importantă pentru județul Caraș-Severin, pe care trebuie să o susținem toți politicienii, indiferent de culoarea politică”, a scris Ion Marcel Vela pe pagina sa de facebook.

Între timp, Comisiile de apărare de la Senat şi Camera Deputaţilor au aprobat în unanimitate, luni, 11 iunie,  achiziţionarea unui transportor de trupe blindat 8×8, flotabil, ce va asigura protecția militarilor și mobilitatea lor în orice zonă de relief, pentru misiuni de cercetare, transport, intervenție, luptă sau salvare.

Valentina Adam

foto facebook