Doar 20 de cereri pentru locuinţele de tip ANL: Medicii nu sunt interesaţi!

371

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin face apel către medicii tineri care profesează în municipiul Reşiţa să vină de urgenţă la sediul DSP pentru a depune o cere ca să primească din partea primăriei o locuinţă de tip ANL.

Până la această oră au fost depuse doar 20 de cereri, insuficiente pentru ca primăria să înceapă construcţia unui astfel de bloc. Dacă medicii nu sunt interesaţi, în scurt timp acest proiect atât de important nu va mai putea fi implementat atrage atenţia, şeful DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

Amintim că, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a iniţiaţ cu sprijinul Primăriei Reşiţa şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, o campanie de atragere şi stabilizarea a medicilor tineri în municipiul capitală de judeţ.

Primăria Reşiţa va construi locuinţe ANL, pe care le va încredinţa spre închiriere tinerilor medici care solicită acest lucru, pentru a nu mai fi obligaţi să plătească chirie la preţul pieţei. În plus şi asitentele, cei care lucrează în cadrul laboratoarelor medicale dar şi farmaciştii vor putea solicita o astfel de locuinţă. Vestea bună e că deşi locuinţele de tip ANL sunt destinate tinerilor de până la 35 de ani, recent a apărut o derogare legislativă care permite medicilor tineri să beneficieze de locuinţă ANL chiar dacă au depăşit această vârstă.

DSP Caraş-Severin aşteaptă în continuare solicitări din partea rezidenţilor şi tinerilor specialişti, pentru ca acest proiect să prindă contur!

Daiana Roşca