[VIDEO-AUDIO] Sute de participanți s-au întrecut la Crosul Național ”Ziua Olimpică” Reșița 2018

602

Peste 600 de concurenți s-au aliniat joi, 7 iunie la startul Crosului Național Ziua Olimpică, desfășurat la Reșița. La cea de a 14-a ediție au participat elevi de la școlile din municipiul Reșița și din alte localități ale județului.Toți participanții au primit tricouri, medalii și diplome cu însemnele olimpice.

Câștigătorii pe categorii sunt:

CLASELE II-IV – fete

Loc Nume şi prenume Scoala
1 ROBERTA COJOCARU Scoala Gimnazială Nr.7
2 ANDRADA STROIE Scoala Gimnazială Nr.7
3 IONELA BODĂESCU Scoala Gimnazială Nr.8
 

băieţi

1 IONUŢ RUSU Şcoala Armeniş
2 MĂDĂLIN DUMITRU Scoala Gimnazială Nr.8
3 ANDREI FARCAŞ Scoala Gimnazială Nr.7

 

 

CLASELE V-VIII – fete

 

Loc Nume şi prenume Scoala
1 ANDREEA SUHAI Scoala Gimnazială Nr.7
2 ANA MARIA MEREAN Şcoala Petroşniţa
3 MARIA ŞOAVĂ Scoala Gimnazială Nr.8
 

băieţi

1 PAOLO NICOARĂ Scoala Gimnazială Nr.9
2 GEORGIAN DORCA Scoala Petroşniţa
3 MARIO OPREA Scoala Gimnazială Nr.7

 

 

CLASELE a-IX-a – OPEN – fete

 

Loc Nume şi prenume Scoala
1 NAOMI IBĂNIŞTEANU Liceul Teoretic Traian Vuia
2 REBECA VLĂDĂŞEL Liceul Teoretic Traian Vuia
3 ADELINNE BACIU Liceul Teoretic Traian Vuia
 

băieţi

1 DRAGOŞ SURUGIU Colegiul Naţional Traian Lalescu
2 MATEI CRĂINICEANU Liceul Teologic Baptist
3 FLAVIUS COLTO Liceul Teologic Baptist

 

Copiii s-au bucurat de competiție și au înțeles că cel mai important este să participi, nu neapărat să câștigi:

Paolo Nicoară, Reșița și Andreea Suhai, Reșița:

"Am obținut locul I, dar a fost destul de greu. Sunt entuziasmat, căci m-am distrat și am făcut mișcare. Să faci sport este mult mai bine decât să stai la calculator.Mai bine să mergem pe afară, decât la telefon.”

”Am participat la acest cros cu gândul că sportul ne aduce ceva în plus de fiecare dată, ne ajută să ne dezvoltăm, să ajungem cineva în viață. Am obținut locul I,m-am chinuit să-l obțin, dar am simțit că ”trăiesc”în cursă.”

Cezar Moldovan, Anina:

”Astăzi, la Reșița, a fost foarte bine, am luat locul IV. A fost destul de greu pe traseu și mi-aș fi dorit să urc pe podium. Prin sport ai sănătate, e bine să alergi. Eu practic karate și am practicat și fotbal.Celorlalți copii le transmit că au pierdut: aplauze și sănătate!” 

Ionuț Rusu, Armeniș:

”Azi am luat locul I și mie îmi place fotbalul. Să faci fotbal este sănătos.”

Cei mai mici competitori de la Anina: Paul Dragomir și Alesia Iurea, ambii de 7 ani

”Astăzi am alergat la Crosul ”Ziua Olimpică” . Mie îmi place să alerg și să fac mișcare, deoarece practic karate. este foarte important să facem sport pentru că ne dezvoltăm armonios. ”

”Astăzi la Reșița am alergat. Și mie îmi place să alerg, iar în timpul liber practic karate.”

Concluziile le-a tras prof. dr. Liliana Dacica din partea Academiei Olimpice Române filiala Caraș-Severin:

”Ne bucurăm că și astăzi la ediția a XIV-a a Crosului ”Ziua Olimpică” am avut un număr mare de participanți, peste 650 de la școlile din Reșița, dar și de la Caransebeș, Anina, Oravița, Oțelu Roșu, Bozovici. Ne bucurăm încă o dată că tinerii au înțeles că sportul înseamnă mult pentru sănătate.”

Competiția a fost organizată de Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin având ca parteneri Primăria Municipiului Reşiţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin,  Universitatea Eftimie Murgu Reșița şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin. Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratu Județean de Jandarmi au asigurat securitatea la întreceri.

Cristina Corocan

————————————

Ca în fiecare an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpica Română a organizat, o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpică“.

În data 7 iunie, de la ora 10, se va desfăşura Crosul Naţional „Ziua Olimpică” ediţia a XIV-a, în Reşiţa.

Din partea Academiei Olimpice Române filiala Caraș-Severin, prof. Liliana Dacica:

”Acţiunea se încadrează în seria de evenimente sportive desfășurate în luna olimpică și este organizată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român în colaborare cu Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa, Universitatea Eftimie Murgu Reșița şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin.

Circulația rutieră va fi întreruptă pe tronsonul respectiv , în intervalul orar 09.45-11.45  pe B-dul A.I. Cuza și va fi redirecționată pe celelalte artere de drum.

Iubitori de sport, de toate vârstele, sunt asteptati la start, peste 1.000 de participanți, pe traseul Subtraversarea Staţia Peco Mol de la intrare în Câlnic – Strada Republicii – Parcul Tricolorului.

Starturile vor fi diferite pe categorii de vârstă (M-F) începând cu ora 10.00 după cum urmează:

  • Start I – clasele IX-XII-OPEN (adunarea la Stația MOL PECO Câlnic- ora 9,30)
  • Start II – clasele V-VIII (adunarea la parcarea Kauffland – ora 9,30)
  • Start III– clasele II-IV (adunarea la Moto Velo – ora 9,30)

Participarea se va face individual şi pot participa elevi legitimaţi şi nelegitimaţi din întreg judeţul Caraş-Severin. Elevii vor fi însoţiţi de cadre didactice din partea şcolilor şi vor fi echipaţi corespunzător pentru cros. Se va întocmi un clasament individual pentru acordarea de diplome la primii 10 clasaţi pe categorii de vârstă: ciclul primar, gimnazial şi liceal + studenţi, dar şi tricouri la participanţi. Înscrierea se va face la locurile de start cu 30 de minute înaintea startului, pe baza unui tabel nominal din partea unităţilor de învăţământ.

Anul trecut,  întrecerile celei de a XIII-a ediții a Crosului Național Olimpic, cu aproape 1500 de concurenți aliniați la start,s-a desfășurat de-a lungul traseului de la Muzeul de locomotive și până în centrul civic.

Cristina Corocan