Cupa ”Centenarul Unirii”,prilej pentru elevii reșițeni de a sărbători prin fotbal

122
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Timp de o lună la Reșița s-au desfășurat întrecerile Cupei „Centenarul Unirii” la fotbal, pentru elevi cu vârsta sub 12 ani.

Echipele au fost împărțite în două grupe: Grupa A : Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița, Școala Gimnazială „Mihai Peia”, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” și Colegiu Național „Traian Lalescu” și Grupa B: Colegiul Național „Mircea Eliade”, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 8 și Școala Gimnazială Nr. 9.

Finala mare, precum și finala mică s-au disputat pe terenul de sport al Colegiului Național „Traian Lalescu”, iar competiția a fost destinată școlarilor sub 12 ani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Colegiul Național „Mircea Eliade” a câștigat întrecerile, după ce a dispus în finală cu 1-0 de Colegiul Național „Diaconovici Tietz”. Pentru locurile 3-4 s-au confruntat, Școala Gimnazială Nr. 9 și Colegiul Național „Traian Lalescu”. Au învins elevii Școlii numărul 9 cu scorul de 4-0.

Reprezentantul organizatorilor Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, prof. Silviu Izvernar a vorbit despre desfășurarea întrecerilor:

 „Inspectoratul Școlar Județean s-a gândit să organizeze cu acest prilej o competiție sportivă de fotbal pentru clasele a V și a VI-a. Au participat 8 echipe, împărțite în două grupe de câte 4, cu meciuri tur retur.Colegiul Național Traian Lalescu a găzduit finala mică și finala mare.”

Ioan Benga, fostul Inspector Școlar General a inițiat această competiție pe vremea când ocupa această funcție și a vorbit despre acest gen de întreceri menite să scoată copiii la mișcare:

” Cu câteva luni în urmă, atunci când eram Inspector General la ISJ Caraș-Severin, am spus profesorilor de sport că este foarte important să scoatem copiii din clase, să-i scoatem în curtea școlii ca să facă mișcare.  Am pornit de la aceste clase de a V-a, care au un tonus bun și doresc să participe în competiții. Am făcut acest campionat,tur-retur,  pentru că este foarte important să se joace în curtea fiecărei școli, pentru că la meciuri asistă multă lume. Mulțumesc ISJ Caraș-Severin pentru că a dus mai departe această idee a mea.” 

Organizatorul competiției a fost Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, care a asigurat arbitrajul meciurilor.

Cristina Corocan