Poliția cere mandat european de arestare pentru Elena Udrea

115

Poliţia a solicitat Tribunalului Bucureşti mandat european de arestare şi cerere de urmărire internaţională pentru fostul ministru Elena Undrea, aflată în Costa Rica şi condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Urmează ca instanţa să se pronunţe asupra acestei cereri.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că procedura de extrădare din Costa Rica în cazul Elenei Udrea este posibilă, chiar dacă România nu are un tratat bilateral în acest sens.

‘Extrădarea este posibilă chiar dacă nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica. (…) Este necesar ca persoana condamnată să fie dată în urmărire (…), apoi este necesară urmărirea internaţională. (…) În acest moment, nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc în temeiul curtoaziei internaţionale, cu asigurarea reciprocităţii. (…) A doua procedură, se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale. (…) Intervalul de timp ţine de legislaţia Republicii Costa Rica”, a precizat ministrul.