[FOTO] Meteorologii ne ameninţă cu ploi!

371

În acest sfârșit de săptămână nu vom scăpa de ploi, spun meteorologii.

Administraţia naţională de meteorologie a emis un cod galben de vreme rea valabil până astăzi, la ora 23.00. În acest interval va fi instabilitate atmosferică accentuată şi vor cădea cantități de apă însemnate.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Prognoza meteorologică pentru intervalul: 02.06.2018 h:09 – 03.06.2018 h:09

Vremea se menține caldă, dar va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Pe arii relativ extinse la munte și local în rest vor fi averse, însoțite de descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă cumulate vor depăși izolat 15-20 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări mai ales pe durata averselor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 18 grade.

Prognoza meteorologică pentru intervalul: 03.06.2018 h:09 – 04.06.2018 h:09

Vremea se menține în general instabilă. Cerul va fi temporar noros ziua, când pe arii relativ extinse vor fi averse, cu aspect torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă cumulate pe arii restrânse vor fi mai însemnate, îndeosebi în Crișana, la deal și la munte. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 29 de grade, mai ridicate în extremitatea vestică până spre 30…31 de grade, iar cele minime între 14 și 18 grade.

(Sebastian Dragomir)