[FOTO] Unde ne distrăm de 1 Iunie în Caraş Severin

783

Copiii sunt în centrul atenţiei astăzi, de ziua lor, sărbătorită pe 1 iunie în România şi în alte aproximativ 50 de ţări.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a instituit în 1954 o zi a copilului şi mai sunt alte o sută de state, care o marchează la altă dată. Cu acest prilej, în majoritatea oraşelor din Caraş-Severin, adulţii organizează manifestări, dedicate celor mici.

Caransebeş

Copiii sunt invitaţi de ziua lor în parcul Dragalina la festivalul Ziua Copilăriei Fericite. Până duminică, 3 iunie, aici vor avea loc diferite concursuri culturale şi sportive cu premii, karaoke dar şi concerte susţinute de Claudia Pavel, Elena Gheorghe, Alessia şi Bambi. În plus de 1 Iunie, cinematograful 3D Luna oferă tuturor copiilor gratis, vizionarea filmelor specifice vârstei începând cu ora 9.00 până la 15.00, inclusiv. În acest weekend şi intrarea la ştrandul din Caransebeş este gratuită pentru copiii cu vârsta până la 18 ani.

Citeşte şi: Radio Reșița şi Primăria Reşiţa te cheamă la joacă

Băile Herculane

Ziua Copilului este sărbătorită astăzi în staţiunea Băile Herculane printr-o serie de manifestări care se vor desfăşura în perimetrul Parcului Central din Centrul istoric al staţiunii de pe Valea Cernei sub genericul KIDS FESŢ în organizarea Asociaţiei Tinerilor din Băile Herculane, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Băile Herculane şi Liceului HERCULES.
Programul de 1 Iunie începe la ora 10.00 în Parcul Central cu un mini-maraton, urmează de la ora 12.00 desene pe asfalţ apoi un concurs de biciclete de la ora 14.00 şi pregătim un teatru pentru copii – de la ora 17.00 şi pentru adulţi – de la ora 19.00. Invitaţi sunt toţi copiii din Băile Herculane, dar şi cei interesaţi atât de piesa de teatru, cât şi de activităţile din Parcul Central. Prin această activitate dorim să arătăm tuturor copiilor că Asociaţia Tinerilor din Băile Herculane lucrează pentru ei şi vrea să le arate că şi copiii pot să participe la cât mai multe activităţi în viitor!, a declarat Valentin Sorescu – reprezentantul Asociaţiei Tinerilor din oraşul de pe Valea Cernei.

Oravița

Primăria Oraşului Oraviţa organizează un spectacol dedicat copiilor, dar nu numai. Va fi o călătorie în lumea basmului alături de actorii de la Asociaţia Culturală ACT din Arad, care vor pune în scenă celebrele personaje de poveste: Păcală şi Tândală. Spectacolul va avea loc de la ora 11.00, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Romul Ladea, iar intrarea este liberă.

Moldova Nouă

Ziua Copilului va fi sărbătorită şi la Moldova Nouă. Toate acţiunile vor avea loc pe Faleza Dunării, începând cu ora 12:00 când cei mici se vor putea distra alături de personajele din poveşti, vor fi organizate ateliere de face painting, jocuri, concursuri şi alte surprize. De la ora 16:00, trupa Fascinaţia Sunetului Timişoara va reveni la Moldova Nouă cu Mary Poppinş o nouă operă specială pentru copii, iar de la ora 17:00, va fi organizată cea de-a doua ediţie a concursului de pescuit pentru copii. Organizatorii, Casa de Cultură, Primăria şi Consiliul Local Moldova Nouă, pun la bătaie premii în valoare de 1000 de lei.

Oțelu Roșu

Şi în oraşul de pe Valea Bistrei sunt organizate manifestări dedicate copiilor. Acestea vor avea loc de la ora 12.00, la Casa de cultură. Primăria şi Consiliul local a pregătit o piesă de teatru pentru copii, un spectacol şi numeroase surprize.