Este oficial: Termenul la roşii a fost prelungit!

183

Termenul de 31 mai, până la care legumicultorii înscrişi în programul Tomate trebuiau să livreze două tone de produse către piaţă, a fost prelungit până la 15 iunie, a anunţat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre Daea.

Decizia a fost luată ca urmare a întârzierilor în plantare și a distrugerilor înregistrate în unele zone la culturile protejate din cauza vremii nefavorabile şi a temperaturilor variabile din această primăvară.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia legumicultorii sunt susţinuţi, se află în al doilea an de implementare.

Amintim condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an:

-Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp;
-Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
-Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Sursa foto: agrointel.ro

(Hardy Cvoica)