[VIDEO-AUDIO] Migranţi depistaţi într-un taxi la graniţa cu Serbia

143

Patru cetăţeni din Kosovo au fost opriţi la graniţa de sud-vest de poliţiştii de frontieră din sectorul Moraviţa.

Cetăţenii trăini au fost depistaţi, pe drumul dintre Moravița şi Deta, într-un taxi. Aceştia nu dețineau documente de călătorie valabile, aşa că au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, spune Roxana Costache, purtător de cuvânt al instituţiei:

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt patru bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani. Persoanele în cauză au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în Austria, la muncă. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, față de cei patru bărbați, în continuare luându-se măsurile legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”.

Acţiunea specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere a fost organizată în cooperare cu polițiști din cadrul Secției 1 de Poliție Timiș.

Poliţiştii de frontieră le reamintesc taximetriştilor că riscă dosar penal dacă transportă migranţi. Conform legii, fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

(Sebastian Dragomir)