Biserica de pe Valea Ramna, în comuna Cornereva, va fi târnosită în a doua zi de Rusalii!

779

La aproape patru ani de la punerea pietrei de temelie la Biserica Ortodoxă de pe Valea Ramna, pe raza comunei Cornereva, lucrările la sfântul lăcaș sunt finalizate, iar în a doua zi a Sărbătorii Rusaliilor, luni 28 mai, biserica va fi târnosită și sfințită de Prea Sfințitul Lucian – Episcopul Caransebeșului. 

E un eveniment deosebit, pentru că e o biserică ridicată de la zero, cum se zice și ne-am bucurat foarte mult fiindcă am reușit să o terminăm, cu toate că este greu să realizezi această investiție. dar Dumnezeu ne-a ajutat și de sărbătorile de Rusalii am reușit s-o pregăti pentru a fi târnosită și sfințită! Îl vom avea în mijlocul nostru pe Prea Sfințitul Lucian – episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și multe persoane oficiale de la nivelul județului nostru și nu numai!… Valea Ramna are aproximativ 800 de oameni și avem bătrâni care, poate, nu au reușit de ani de zile să ajungă la biserica din centrul comunei și aceasta a fost ideea și într-o discuție cu Prea Sfințitul Lucian am gândit-o în urmă cu trei ani și jumătate – aproape patru ani să inițiem această lucrare și iată că, deși părea foarte greu, Dumnezeu ne-a ajutat s-o și finalizăm!, a declarat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa Nicolae Novăcescu – primarul comunei Cornereva.

După săvârșirea Slujbei Sfintei Liturghii va avea loc fesitivitatea inaugurării terasei acoperite din fața Căminului Cultural din Cornereva, care a fost modernizată ăn vederea desfășurării aici a principalelor evenimente culturale din comună. Aceasta a fost o dorință a cetățenilor noștri, terasă acoperită, modernă, este în fața Căminului Cultural și acolo desfășurăm noi toate evenimentele culturale, mă refer la întâlnirile cu fii satului, rugile, toate nunțile și multe alte evenimente culturale pe care le mai desfășurăm noi în comuna noastră! Avem și invitați din folclorul nostru bănățean, soliști vocali și instrumentiști și ne-ar bucura să vadă lumea să îi vadă în spectacol! Va fi Ansamblul BANATUL din Timișoara, cu soliștii vocali Maria Garaș, Maria Milu-Sorescu, Maria Drăghicescu, Ion Cernescu și Dumitru Teleagă! Majoritatea sunt cornerevinții noștri, soliști consacrați și chiar am dorit să fie prezenți la acest eveniment! În deschiderea programului cultural îi vom avea pe dansatorii noștri de la Școala profesională agricolă din Cornereva, care sunt copii deosebiți și sunt pregătiți de prof. Ion Cernescu!, precizează Nicolae Novăcescu.

Paul-Sever SMADU