PNL la 143 de ani

86

Liberalii reșițeni au sărbătorit astăzi, într-un cadru festiv, 143 de ani de la înființarea formațiunii.

PNL este singurul partid istoric din România care a rezistat peste mai multe regimuri. Practic, el se identifică cu istoria modernă a statului român, au spus în cadrul unei conferințe de presă, Hadrian Popescu, vicepreședinte PNL Reșița și Ioan Popa, președintele organizației municipale.

„PNL s-a născut din unificarea a trei curente, două liberale moderate, conduse de Mihail Kogălniceanu şi Ion Ghica, şi unul radical, avându-i la conducere pe Ion C. Brătianu şi C.A. Rosetti”, a mai precizat Hadrian Popescu.

În cadrul întâlnirii de astăzi s-a subliniat faptul că liberalii pot avea opinii personale, iar divergențele care pot apărea în interiorul partidului nu sunt sancționate politic, așa cum se întâmplă în cadrul altor formațiuni.

În PNL nu ţi se pune botniţă şi asta este o calitate esenţială a acestui partid“. „Nici măcar nu există riscul să fii evacuat de pe corabia PNL dacă ai păreri proprii. Vă dau un exemplu: Bolojan a considerat că recenta acţiune politică a lui Orban, aceea cu plângerea penală depusă pe numele premierului, este nepotrivită. Şi tot este primar. Spre deosebire de primarul PSD de la Iaşi şi încă unul din Alba Iulia, care atunci când au comentat, au fost excluşi“.

(Sebastian Dragomir)