Vela: PNL luptă pentru drepturile tale!

131

Liberalii lansează o campanie de informare cu privire la pilonul II de pensii, intitulată „Opreşte furtul lor. Sunt banii tăi de pensie”. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela. Practic, liberalii atrag atenţia că guvernarea PSD-ALDE pregăteşte adoptarea unui act normativ prin care să se mute banii de la pilonul II de pensii la sistemul public de pensii. În joc sunt pe peste 9 miliarde de euro.

„Acest pilon 2 nu este vital pentru bătrâneţea actualilor contributori, ci este important şi chiar vital pentru viitorul ţării. Dacă se anulează acest pilon 2, pui o povară fiscală enormă pe generaţiile care vin după noi. Nu va avea impact în 2018, 2019 sau în guvernarea PSD. Va avea, însă un impact pentru România anului 2050. În acest sens, noi vom avea o acţiune de informare publică, ca şi partid. Vom anunţa în toată ţara lansarea acestei campanii pentru apărarea drepturilor cetăţenilor activi, care muncesc şi contribuie la pilonul 2 de pensii”.

Campania se va desfăşura până la sfârşitul lunii iunie şi va consta în conferinţe de presă şi distribuirea a două milioane de pliante. 3.000 de voluntari vor discuta cu cetăţenii pentru a-i informa în legătură cu situaţia pilonului II de pensii.

 

(Sebastian Dragomir)