Se reiau croazierele pe Dunăre

147

Catamaranul Baziaş 1 reia croazierele pe Dunăre.

Cursele durează două ore iar traseul cuprinde un tur al fabulosului Ostrov, unde pot fi admiraţi caii sălbatici de la Moldova Veche. Totodată, se va vizita Cetatea Golubac şi legendara stânca Babacaia.

Costul unui bilet este de 40 lei pentru adulţi şi 20 lei pentru copii. Rezervări se pot face pe siteul societăţii Eoliana, care administrează catamaranul sau la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Moldova Nouă.

Cursele sunt programate pentru fiecare sfârșit de săptămână, în fiecare sâmbătă și duminică, pentru ora 13.00 și respectiv ora 16.00 dar, la cerere, pot fi programate și curse în timpul săptămanii pentru grupuri organizate.

Rezervări se pot face la numerele de telefon 0730 557 782- SC. Eoliana Caraș SRL sau 0355 – 429 799 – Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă.

Vaporaşul a fost achiziţionat de Consiliul judeţean Caraş-Severin, printr-un proiect transfrontalier implementat de forul judeţean în parteneriat cu municipalitatea din Kladovo-Serbia şi Consiliul local Pojejena, cu o valoare de peste 1 milion de euro.

Proiectul a urmărit stimularea schimburilor economice între comunităţile din România şi Serbia, precum şi promovarea valorilor culturale, istorice şi naturale în cadrul dezvoltării sectorului turistic. Între activităţile cuprinse au fost: achiziția unui ponton, a unui catamaran, lucrări de dragare, îndiguire şi de amenajare pentru protecția mediului şi realizarea unei oferte integrate de turism Pojejena-Kladovo.

(Sebastian Dragomir)