Eroii Mehadiei din războaiele mondiale – omagiați astăzi la monumentul din Parcul Central!

521

La Monumentul Eroilor din Parcul Central al comunei Mehadia a avut loc astăzi ceremonia de omagiere a eroilor din comună căzuți în cele două războaie mondiale!

Deși pe toată durata ceremoniei a căzut o ploaie fină, la manifestări au fost prezenți numeroși localnici, urmași ai eroilor comemorați astăzi, elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic NICOLAE STROICA DE HAȚEG, dar și conducerea administrației publice locale – primarul Iancu Panduru și viceprimarul Marius Boțoacă, Viorel Iancuța – directorul liceului din comună, deputatul Ion Tabugan, șeful Poliției orașului Băile Herculane – comisar-șef Gheorghe Nicolae Băcanu.

După slujba Sfintei Liturghii săvârșită la Biserica Ortodoxă din Mehadia, manifestările de la Monumentul Eroilor din Parcul Central au început cu o slujbă religioasă în memoria eroilor evocați în cadrul ceremoniei oficiată de prea Cucernicii părinți Ciprian Danci-Zărescu, Constantin Grozăvescu și Cristian Căniceanu, care au dat citire numeor tuturor eroilor Mehadiei căzuți pe frontul celor două războaie mondiale. A urmat ceremonialul depunerii de coroane de flori, urmat de discursuri privind semnificația evenimentului, iar elevii cercului de artă dramatică al liceului a prezentat un moment artistic.

Este o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuți  care au căzut în luptă pentru noi, pentru libertatea neamului, pentru dreptatea țării! Astăzi este o zi în care noi rostim o rugăciune pentru sufletele lor și cărora datorăm existența noastră ca neam, ca țară, ca individ! Să nu le uităm jertfa, să le cinstim memoria și mai ales să avem grijă să nu uităm principiile care i-au mânat pe ei în luptă!, ne-a mărturisit unul dintre elevi.

La noi în Mehadia avem mulți eroi care au luptat pe front în cele două războaie mondiale pentru apărarea țării noastre, pentru apărarea gliei strămoșești! De aceea, în fiecare an am comemorat această zi în memoria eroilor noștri, a eroilor din Mehadia. Acest monument a fost ridicat în anul 2012, tot în luna mai și tot într-o zi când comemoram eroii noștri, eroii Mehadiei și scrie pe monument Eroi au fost, eroi sunt încă și eroi vor fi pentru totdeauna! La nivelul comunei noastre mai avem câțiva eroi care au fost pe front și au luptat pentru apărarea neamul românesc! Într-adevăr, sunt puțini, dar sunt cîțiva și merită să-i respectăm așa cum se cuvine!, ne-a declarat Iancu Panduru – primarul comunei Mehadia.

Paul-Sever SMADU