Au furat dintr-un TIR românesc și i-au dat foc, într-o parcare din Germania. Șoferul român spune că îi este teamă să mai doarmă în cabină

Un şofer român de TIR a trăit o exteriență teribilă, într-o parcare din Germania, după ce TIR-ul său a ars. Încărcătura din semiremorcă a ars complet, paguba fiind de 30.000 de euro. Bărbatul spune că îi e teamă să mai doarmă în cabină, a relatat ieri publicația germană IKZ.

Mihai Nicolae are 40 de ani şi e şofer de TIR de mai bine de 15 ani. Vinerea trecută a încărcat în Olanda, în portul Rotterdam, camionul pe care îl conduce, cu garnituri de plastic pentru băi. Trebuia să livreze marfa duminică de dimineaţă firmei germane Grohe. A ajuns mai repede la destinaţie şi a parcat lângă Edelburg, într-un parking pentru camioane.

“Am ajuns devreme în parcare. Am mâncat ceva şi pe la ora 8 seara am adormit în cabină. În jurul orei 11 noaptea m-am trezit speriat, am auzit o explozie.”, a povestit românul pentru IKZ-online.de. “M-am dat jos şi atunci am văzut focul. Ardea în semiremorcă, uşile erau deschise.”

Românul a vrut să stingă singur focul, dar nu a reuşit. A scos atunci camionul pe o bretea laterală, izolându-l, apoi a sunat la numărul de urgenţă. Pompierii au identificat sursa focului cu o cameră termică, dar nu au putut ajunge la ea din cauza încărcăturii semiremorcii lungi de 13,5 metri.

Au fost chemate ajutoare şi 29 de pompieri, dotaţi cu măşti de gaze, au descărcat din camion pachetele de marfă, pentru a putea ajunge la sursa focului. Operaţiunea a durat 8 ore, dar marfa a fost total compromisă. Un pompier a fost rănit.

Poliţia a deschis o anchetă, după ce şoferul a povestit că a văzut în parcare mai mulţi bărbaţi care umblau pe lângă camioane. Alte două TIR-uri au fost descoperite cu pagube, unul dintre ele fiind de asemenea incendiat, dar fără urmări grave.

Şoferul român a declarat sursei citate că era prima lui cursă după concediul de 3 săptămâni pe care-l petrecuse în ţară. Acum, spune el, “mi-e frică să mai dorm în cabină. Hoţii îţi pot da în cap când nici nu te aştepţi.”



1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles