Permisele de pescuit de culoare albastră pentru apele de frontieră se dau ca pâinea caldă în Caraş-Severin

436

Peste o mie de permise de pescuit de culoare albastră, eliberate de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), pentru accesul în apele de frontieră, au ajuns până în prezent în Caraş-Severin.

Numărul lor s-a dovedit însă insuficienţ pentru că efectivul pescarilor recreativ-sportivi, afiliaţi celor două asociaţii din judeţ, este de peste trei mii. Nicolae Popovici, reprezentantul Asociaţiei de Pescuit “Banatul” din Timişoara – unicul gestionar al apelor din Caraş-Severin, a precizat pentru Radio Reşiţa că a făcut demersuri la ANPA pentru a mai trimite în judeţ, în perioada imediat următoare, încă o tranşă de permise de culoare albastră pentru a mulţumi pe toţi pescarii amatori care deşi au stat cu orele la rând tot fără actul doveditor au plecat acasă.

Amintim că, în perioada 7 aprilie – 22 mai inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti în apele care constituie frontieră de stat. (Hardy Cvoica)