Lugojul va avea sistem video anti-infracțiuni

220

Municipiul Lugojul va avea un centru de supraveghere video a traficului rutier.

Zecile de camere de supraveghere, care vor fi instalate în cele mai importante puncte din
oraş vor fi achiziţionate de către primărie cu bani de la bugetul local. Licitația a vut loc deja și a fost câștigată de o firmă din București care se va ocupa de achiziția, montarea și funcționarea sistemului video din Municipiul Lugoj.

”Am stabilit că la nivelul Municipiului Lugoj se impune un sistem de supraveghere video. Am prins în buget suma necesară, 500.000 de lei, pe care am ami suplimentat-o cu 132.000 lei. Costă foarte mult serverele pe care le vom monta. Din sediul Poliției am luat câteva camere, întrucât ei au pază 24 din 24 de ore. Datele pot fi stocate pe servere, pot fi folosite de Poliția
Națională, de Poliția Locală”, a explicat primarul Francisc Boldea.

Primele camere vor fi amplasate la iesirile din oraș, asta pentru cazurile în care apar infracțiuni și există tendința de a fugi. Tocmai de aceea autoritățile transmit că populația nu trebuie să se simtă stânjenită de apariția acestor camere, ci mai degrabă trebuie să le perceapă ca pe o măsură de siguranță.

Centrul de supraveghere care va funcţiona în clădirea unde se află şi Poliţia, monitoarele urmând să fie instalate în încăperile de unde,până acum, se eliberau cărţile de identitate.

Ion Moldovan

sursa foto bihoreanul.ro