Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest prezent la Reşiţa

Astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Judeţean Caraș-Severin, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest).

În cadrul acestei ședințe, membrilor CDR Vest le-au fost prezentate stadiul implementării Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 precum și oportunitățile de finanțare încă disponibile.

De asemenea, membrii CDR Vest au fost informați cu privire la inițiativele Autorițății de Management a Programului Operațional Regional (AM POR) de diminuare a riscului de dezangajare la sfârșitul anului 2018. O primă inițiativă se referă la  domeniul mobilității urbane durabile prin realizarea unui proiect de înnoire a parcului de material rulant și achiziția de autobuze cu rol în transportul școlar. Cea de-a două inițiativă a AM POR se referă la lansarea unor apeluri de proiecte pentru proiectele nefinalizate in cadrul operațiunilor 5.1 ,,Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural” și 6.1 ,,Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”

ADR Vest a supus aprobării membrilor CDR Vest următoarele documente: rapoartele de activitate ale ADR Vest și CDR Vest pentru anul 2017 și o informare cu privire la noua propunere de buget a Comisiei Europene post 2020.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Acest consiliu alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

În cadrul programululi Operaţional Regional 2014 – 2020, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest au fost depuse 700 de proiecte cu o valoare de peste 667 milioane de euro. Dintre acestea 263 de proiecte au fost respinse.

(Marius Căruntu)

De același autor

Related Articles