[UPDATE] 33 de morţi în urma atacurilor teroriste din Rusia

atentat rusia

Marţi, 31 decembrie

Bilanţul celor două atacuri din Rusia de la Volgograd a crescut la 33 de morţi. Preşedintele Vladimir Putin a ordonat întărirea măsurilor de securitate pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse şi căutarea teroriştilor. Atacurile nu au fost încă revendicate, dar sunt atribuite unor kamikaze din Daghestan. Sunt îngrijorări că extremiştii din zona instabilă a Caucazului de Nord au început o campanie teroristă, care va viza şi Jocurile Olimpice de la Soci din februarie. În luna iulie, liderul rebeliunii islamiste din Caucaz a făcut apel la atacuri pentru a împiedica prin orice mijloace desfăşurarea Jocurilor. În aceste condiţii,  Statele Unite au propus Rusiei o cooperare mai strânsă pentru garantarea securităţii. Între timp în Rusia este doliu naţional până la 3 ianuarie.

Luni, 30 decembrie

Ora 20.00

Autorităţile ruse au anunţat că bombele utilizate în cele două atacuri teroriste petrecute în ultimele două zile în oraşul Volgograd din sudul Rusiei sunt aproape identice. În acestă ţară, domneşte o stare de tensiune maximă, după cel de-al doilea atentat, comis astăzi în oraş de un terorist sinucigaş, care s-a aruncat în aer într-un troleibuz. 15 persoane au fost ucise şi 20 rănite. În urma atacului de ieri petrecut în Gara Centrală din Volgograd, 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 45 au fost rănite. Piaţa Roşie din Moscova a fost evacuată astăzi pentru scurt timp, după ce o femeie a lăsat un bagaj suspect pe care l-a părăsit apoi în fugă. Preşedintele Vladimir Putin a ordonat măsuri speciale de securitate pe tot teritoriul ţării.

Ora 12.00

Autorităţile ruse sunt în alertă maximă de terorism după ce un atentat sinucigas, comis ieri la gara din oraşul Volgograd a ucis cel puţin 16 persoane şi alte 45 au fost rănite. Cercetările continuă şi există mai multe ipoteze în legătură cu autorul atacului care nu a fost revendicat. O parte dintre răniţi,  inclusiv copii,  se află în stare gravă, unii fiind transportaţi de urgenţă la Moscova pentru îngrijiri speciale.

O nouă explozie a avut loc în această dimineaţă într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei. Zece persoane au murit. Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost total distrus de explozie. A fost deschisă o nouă anchetă pentru atentat terorist.

Cele mai citite

Related Articles