Sanitas renunţa la greva generală! După 12 ore de negocieri Guvernul a găsit banii pentru salariaţii din sănătate

Veste bună pentru cadrele medicale! După 12 ore de negocieri Guvernul a găsit bani astfel încât salariaţii din sănătate să nu mai înregistreze pierderi de venituri. Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au fixat principalele obiective într-un Acord, încheiat ieri, ne-a declarat preşedintele Sanitas Caraş-Severin, George Tiutiu.

Reprezentanții Federației SANITAS și ai celeilalte organizații sindicale prezente la negocieri au fixat principalele puncte convenite într-un Acord. Acestea sunt:

1) Acordarea unei sume compensatorii pentru toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferența.
2) Păstrarea actualelor limitele prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim.
3) Crearea posibilității depășirii procentului de 30% prevăzut în art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017, pentru spitalele mono-specialitate, servicii județene de ambulanță și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București-Ilfov, în vederea asigurării nivelului minim al sporurilor prevăzute în actualul Regulament al sporurilor și stabilirea, prin hotărâre de guvern, a sumelor suplimentare necesare, dar numai în cazuri bine fundamentate.
4) Excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, prevăzut în art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017.
5) Reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă.
6) Reformularea modalității de încadrare a directorului de îngrijiri, în sensul revenirii la forma inițială a Legii 153/2017.
7) Echivalarea funcțiilor de moașe și surori medicale cu funcția de asistent medical.
În condițiile punerii în practică a prevederilor de mai sus, Federația SANITAS nu va declanșa greva generală programată pentru vineri, 11 mai.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles