[FOTO] Unitate în diversitate la Reşiţa: Ziua Europei marcată cultural şi culinar la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz”

Un periplu cultural şi culinar, dar şi un amplu program artistic au deschis festivităţile dedicate zilei Europei la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz”.

Proiectul „Europa celor 28” a prezentat în curtea instituţiei de învăţământ sub forma unor standuri de prezentare, expoziţii tematice şi culinare, jocuri distractive, obiceiuri şi tradiţii specifice câte o ţară din Uniunea Europeană într-un mod original, inedit şi atractiv, manifestare coordonată de profesorii Viorica Gârtoi, Florica Molnar şi Boris Vatzulik.

Acţiunile desfăşurate au marcat atât simbolistica valorică a celor 28 de state din Uniunea Europeană, cât şi semnificaţia istorică a datei de 9 Mai. Prof. Florica Molnar pentru Radio Reşiţa:

Cantautorul, poetul şi jurnalistul Ovidiu Scridon din Bucureşti, prezent în mijlocul elevilor reşiţeni, a susţinut un microrecital în curtea unităţii de învăţământ. El a interpretat imnul Europei la muzicuţă:

Acţiunile desfăşurate au marcat atât importanţa istorică a datei de 9 Mai, cât şi simbolistica valorică a celor 28 de state din Uniunea Europeană, dar şi importanţa aderării în urmă cu mai bine de un deceniu a Românei la UE. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles