[FOTO] Apă în 2018. Canalizare în 2020

411

Primăria Reșița are în implementare mai multe proiecte de introducere a rețelelor de apă și canalizare în cartierele aparținătoare municipiului, respectiv Secu, Cuptoare și Moniom.

Despre stadiul și valoarea acestor lucrări, city-managerul Paul Vasile a explicat că în ceea ce privește apa, la Moniom lucrarea este realizată în proporție de 60% și are o valoare de peste 670.000 de lei, iar din aceste zile au început lucrările și la Cuptoare, în zona bisericii din localitate și va urma Secu, proiect cu o valoare de peste 3 milioane de lei.

Termenul de punere în funcțiune a acestor rețele este 20 decembrie 2018.

În ceea ce privește canalizarea, aceasta a fost licitată într-un singur lot pentru toate cele trei localități , iar lucrarea a fost câștigată de o firmă din Constanța.valoarea contractului este de 6,5 milioane de lei. La această oră lucrările la Moniom sunt efectuate în proporție de 70-80%, dar la Secu și Cuptoare încă nu au început.

Termenul de finalizare a lucrărilor la canalizare este 20 mai 2020.

Paul Vasile a spus că s-au purtat discuții cu conducerea firmei respective pentru o refacere a graficului de execuție și demararea în cel mai scurt timp a lucrărilor.

Toate aceste proiecte sunt realizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL.

(Daniela Tudor)