Doi apicultori români au fost uciși astăzi de albine. Aveau 33, respectiv 42 de ani

Doi bărbați au murit şi un altul este în stare de şoc anafilactic, după ce toţi trei au fost înţepaţi de un roi de albine, joi, 5 mai,în satul Aldeni, judeţul Buzău.

Conform informațiilor puse la dispoziție de autorități, unul dintre bărbaţi a fost găsit decedat lângă maşina cu care fuseseră transportaţi stupii.

Cel de-al doilea bărbat care a murit  în urma înţepăturilor a încercat iniţial să se salveze, urcând în maşină şi mergând aproximativ 500 de metri, fără însă a sesiza că a fost urmărit de roiul de albine, care l-au atacat în momentul în care a coborât din vehicul. Cei doi bărbaţi care au murit 33 de ani si respectiv 42 de ani.

Stupii au fost aduși de cei trei bărbați aduşi dintr-o zonă de şes, cultivată cu rapiţă, iar maşina ar fi stat mai mult în trafic în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii.

În momentul în care au ajuns în zona satului Aldeni, mai exact la periferia acestuia, apicultorii au efectuat o manevră greșită și au dărâmat o parte din stupii care se aflau în remorca mașinii, generând ieșirea mai multor roiuri de albine care i-au atacat.

Conform apicultorilor, agresivitatea albinelor ar fi fost cauzată și de temperatura ridicată, ale cărei efecte au fost amplificate de faptul că în timpul transportului stupii au fost acoperiţi cu o folie. De asemenea, apicultorii spun că stupii nu ar fi trebuit manevraţi în timpul zilei, pe căldură.

De același autor

Related Articles