Autoturism plin cu ţigări de contrabandă, depistat de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au confiscat aproximativ 2800 de pachete cu ţigări de provenienţă Serbia, găsite ascunse în diferite locuri într-un autoturism marca Daewoo condus de un cetăţean român.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări netimbrate în zona de competenţă, astfel au oprit în trafic, pe comunicaţia Dudeştii Vechi-Valcani, la ieşirea din localitatea Valcani, judeţul Timiş, un autoturism marca Daewoo Cielo, înmatriculat în România, despre care existau date că este implicat în traficul ilicit cu ţigări netimbrate.

Având informaţii că produsele accizabile au fost ascunse de către conducătorul auto, cetăţeanul român N.S. în vârstă de 67 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş în diferite locuri din autoturism, acesta a fost dus la sediul SPF Sânnicolau Mare pentru verificări amănunţite.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră timişeni au descoperit în portbagaj şi sub bancheta din spate a autoturismului 2790 pachete cu ţigări netimbrate, marca Ashima în valoare de 23.360 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara

De același autor

Related Articles