1 Mai muncitoresc pe Valea Cernei – între camping și “cădițe”!

554

Valea Cernei a atras un număr destul de mare de turiști care au venit din toate colțurile țări pentru a se simți bine de Ziua internațională a muncii!

Deși vremea e foarte frumoasă și călduroasă, Valea Cernei nu este astăzi atât de aglomerată ca în alți ani, una dintre explicații fiind că 1 Mai este ultima zi a minivicanței și o parte dintre turiști au plecat încă de aseară spre case, iar mulți s-au pregătit să plece astăzi imediat după prânz! Asta nu înseamnă că în campingurile amenajate în zonă nu s-a… muncit pentru pregătirea prânzului, grătarele fiind puse la lucru, într-un ultim efort de “lichidare” a mititeilor, cotletelor, pulpelor de pui și ce a mai “supraviețuit” după zilele anterioare din aceast minivacanță!

Aglomerație a fost și în zona cădițelor de la 7 Izvoare, pentru o bălăceală care stârnească pofta de mâncare înainte de pornirea la lungul drum spre casă! De remarcat că traficul rutier pe Valea Cernei s-a desfășurat fără nicun fel de probleme, chiar și la cădițe mașinie fiind staționate pe un singur sens al drumului, fără să se creeze blocări ale traficului care să necesite intervenția polițiștilor! Pentru majoritatea turiștilor sejurul petrecut pe Valea Cernei a fost foarte frumos, dar prea scurt, însă au promis că vor reveni în aceste locuri ori de câte ori vor mai avea prilejul!

E frumos, e plăcut! Asta e ultima zi, pentru că mâine începem lucrul! Nu știu dacă mai mâncăm acum, pentru că plecăm! 

Am petrecut cu prietenii, venim de la Slatina și vom reveni foarte curând, ne-am simțit foarte bine! Noi suntem obișnuiți să stăm o săptămână pe unde mergem, dar acum a fost cam scurt! Ne-am trezit foarte târziu datorită aerului foarte puternic care este aici! Trebuie să sfârâie și grătarul, că e musai. știți cum este : când pleci undeva, grătarul este numărul unu la noi, la români!

Este foarte frumos! Este a treia oară când venim aici și sperăm să revenim și cu altă ocazie! Din păcate, este ultima zi, s-a terminat, mergem la muncă și ne gândim să revenim cu mare plăcere!… Suntem acum în faza de deșteptare, de acomodare, vom lua o mică gustare și plecăm acasă!

Am prins o vreme extraordinar de bună, vecini – ca să zic între ghilimele! – de calitate, este neaipomenit, am avut noroc din toate punctele de vedere! Mâine mergem la serviciu și vom vedea când putem reveni aici!

1 Mai la cădițe e super fain! Nu stăm mult aici, două-trei ore și apoi plecăm acasă! Un 1 Mai scurt, pentru că avem mult de lucru acasă!

Am venit mai devreme în concediu și e foarte bine! Vin de peste 20 de ani aici regulat și îmi place foarte mult aici, e foarte frumos! E cam aglomerat la cădițe, populația crește, iar spațiile rămân aceleași, mici!

Paul-Sever SMADU