LIVE: 1 Mai la Şură cu Radio Reşiţa: Muzică, distracţie, mâncare la ceaun şi mici… pe gratis

2136

1 Mai muncitoresc în direct de pe pontonul de la Lacul Secu!

Distracție maximă astăzi, de 1 mai, pe malul lacului Secu. Stațiunea care în urmă cu mai mulți ani era preferata reșițenilor, a căzut în ultimii ani în uitare, din cauza drumului dar și a peisajului dezolant pe care îl oferea platoul Secu. Lucrurile, însă, s-au schimbat, iar drumul a fost reparat. Și nu doar atât… Şi platoul a căpătat altă înfățișare spre surpriza sutelor de persoane de toate vârstele, care au spus prezent invitației lansate de Radio Reșița de a petrece Ziua Muncii pe malul lacului. Și au venit special nu doar din Reșița, ci și din Anina, Oravița, Luncavița, Arad și chiar din Austria pentru a cunoaște echipa și a se bucura alături de ea de soare, peisaj, atmosferă și de aerul curat al pădurii.

Echipa de DJ de la Radio Reșița a mixat muzica potrivită oricărei generații, iar moderatorii Laura Sgaverdea, Valentina Adam și Sebastian Dragomir au întreținut atmosfera vorbind cu oamenii și oferindu-le cadou tricouri și șepci cu sigla Radio Reșița. Toți cei care au venit pe malul lacului, au primit mici și gulaș gratis, ca în zi de mare sărbătoare. În plus, agentul economic care își desfășoară activitatea pe platou, a amenajat malul lacului, astfel că acum se poate merge spre apă pe alei  amenajate cu un gust desăvârșit, potrivite peisajului și se poate sta civilizat pe șezlonguri.

Revenind la atmosferă, trebuie spus că de foarte mulți ani nu a mai fost așa o animație și nu au fost atât de mulți oameni mulțumiți de soare, apă, pentru cei curajoși și de programul antrenant oferit de Radio Reșița în premieră la malul lacului.

Acțiunea face parte dintr-o serie, prin care Radio Reșița dorește să promoveze locurile unice din Caraș-Severin și turismul în Banatul de Munte.

Serbarea câmpenească se va consuma în staţiunea Secu din Caraş-Severin pe raza bazei de agrement de la Barajul Secu, obiectiv strategic edificat între anii 1961-1963 pe râul Bârzava, în apropierea vărsării pâraielor Secu și Râul Alb, la câțiva kilometri în amonte de municipiul Reşiţa.

Este primul baraj din beton cu contraforți, din România, cu înălțimea peretelui digului de 41 de metri și deschiderea la coronament de 136 de metri.

Lacul de acumulare are un volum de 15,1 milioane de metri cubi de apă, o suprafață de 734 de hectare și o lungime de peste 6 km.

Principalul său rol este apărarea împotriva inundațiilor și alimentarea cu apă a municipiului Reșița. Rolul secundar este producția de energie electrică și cel de lac de agrement cu potenţial turistic.

Vă aşteptăm!

Echipa Radio Reşiţa