[VIDEO] Transalpina în dezăpezire: Autofreza a ajuns la 2.135 metri, cel mai înalt punct al lui DN67 C

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat joi, 26 aprilie că se continuă acţiunile de deszăpezire pe Transalpina, autofreza ajungând în Pasul Urdele, cel mai înalt punct al unui DN din România. Porţiunea cea mai dificilă este de la kilometrul 40 pana la kilometrul 50, unde este multă zăpadă depusă, dar sunt şi pante şi curbe strânse.

Potrivit CNAIR, Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu intervine, joi, cu utilaje pe Transalpina pentru a elibera carosabilul de zăpadă.

SDN Târgu Jiu intervine cu utilaje pe Transalpina pentru a elibera carosabilul de zăpadă.

SDN Târgu Jiu intervine cu utilaje pe Transalpina pentru a elibera carosabilul de zăpadă. Autofreza care intervine pe acest drum a ajuns în Pasul Urdele, 2135 m altitudine, cel mai înalt punct al unui DN din România.Acțiunea de deszăpezire a început de ieri de la km 34+800, astazi s-a ajuns pe un fir până la km 40, Pasul Urdele. Portiunea cea mai dificilă este de la km 40 pana la km 50, unde este multă zăpadă depusă, dar sunt și pante și curbe stranse.#cnair #transalpina #deszapezire

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Joi, 26 aprilie 2018

Autofreza care intervine pe acest drum a ajuns în Pasul Urdele, 2.135 m altitudine, cel mai înalt punct al unui DN din România”, scriu reprezentanţii CNAIR pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, acţiunea de deszăpezire a început miercuri, 25 aprilie de la km 34+800, iar joi s-a ajuns pe un fir până la kilometrul 40, Pasul Urdele.

Portiunea cea mai dificilă este de la km 40 pana la km 50, unde este multă zăpadă depusă, dar sunt şi pante şi curbe stranse”, au mai precizat reprezentanţii CNAIR.

Circulaţia pe Transalpina a fost închisă în 17 noiembrie 2017, din cauza faptului că şoseaua se află în zonă de munte, unde dezăpezirea nu se poate face eficient, nu există localităţi, dar se înregistrează fenomene meteorologice extreme.

După iarna 2016-2017, circulaţia a fost redeschisă în 29 mai, după ce stratul de zăpadă din zonă s-a redus, iar drumarii au putut efectua deszăpezirea.

DN 67C, drum denumit şi Transalpina, este închis în timpul sezonului rece fiind impracticabil şi periculos.

Sursa: news.ro

De același autor

Related Articles