[FOTO] Pelerinaj antonian în România: Relicva Sf. Anton de Padova ajunge și la Reşiţa

1157

La propunerea Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, în perioada 7 mai – 13 iunie 2018, va avea loc Pelerinajul antonian, sub motto-ul „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”, informează un comunicat publicat pe ofmconv.ro.

Monsignor Johann Dirschl – vicar general al Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara pentru Radio Reşiţa:

În cadrul pelerinajului relicva Sfântului Anton de Padova va poposi în mai multe parohii romano-catolice și greco-catolice din țară, oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea pentru susținerea și ocrotirea familiei.

Pelerinajul începe la Arad, pe 7 mai, cu Sfânta Liturghie celebrată la biserica greco-catolică „Naşterea Sfintei Fecioare Maria” şi se va încheia în 13 iunie la Pârâul Rece în judeţul Braşov.

La Biserica romano-catolică din Reşiţa, relicva va ajunge în după-amiaza de miercuri, 9 mai. Potrivit părintelui arhidiacon Joszef Csaba Pal – parohul bisericii “Maria Zăpezii”, la ora 16.30 relicva va ajunge în lăcaşul de cult din Reşiţa Montană, după care de la ora 19.00 se va celebra Sfânta Liturghie. Biserica va rămâne deschisă toată noaptea credincioşilor care doresc să se închine, iar în ziua următoare îşi va continua periplul la alte lăcaşe de cult din oraş.

Conform pr. paroh Aurel Bendariu, Relicva Sfântului Anton de Padova va poposi în Parohia greco-catolică din cartierul Doman al municipiului Reşiţa joi, 10 mai. Evenimentul se va desfăşura după următorul program: la ora 8.30 – primirea Relicvei, la 10.00 – Sfânta Liturghie celebrată de un preot franciscan şi la 12.00 – binecuvântarea finală. (Hardy Cvoica)