Premierul României s-a întâlnit cu omologul său israelian

89

Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut în 25 aprilie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Statul Israel.

Cei doi demnitari au evocat legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări şi au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Statul Israel bazate pe o tradiţie de 70 de ani.

Premierul român a exprimat satisfacţie pentru interesul acordat de partea israeliană la propunerea părţii române privind încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va permite elaborarea de proiecte comune în principalele domenii ale acestuia, respectiv cercetare, sănătate, telemedicina, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi care va stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări. În acest context, au fost abordate si aspecte privind cooperarea în domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice.

Totodată, a fost evidenţiat interesul ambelor părţi de a organiza cea de a treia şedinţă comună de guvern la nivel înalt (G2G) în cursul anului 2018, fiind subliniată necesitatea organizarii unor contacte la nivel de oameni de afaceri.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce priveşte susţinerea reciprocă a candidaturilor.

Premierul israelian a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea Ambasadei României la Ierusalim.

Biroul de presă al Guvernului