Cehii vor, problema e la noi!

138

În această dimineață, delegația cehă sosită la Reșița încă de ieri, a fost invitată la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș – Severin. Gazda întâlnirii a fost directorul camerei, Petru Buzzi. Au participat producători autohtoni de produse tradiționale din județ, șefi ai unor instituții descentralizate.

S-a discutat despre posibilitățile de promovare a produselor autohtone în Cehia și dezvoltarea unor parteneriate de afaceri între asociațiile de producători. ,,Din acest punct de vedere din păcate, la noi, numărul asociațiilor de profil este încă foarte mic în comparație cu Cehia. Bănețenilor când le vorbești de asociere, se gândesc la acele forme sovietice de dinainte de 1989, și refuză asocierile. Din acest motiv mai trebuie să treacă ceva timp până se va putea spune că există cu adevărat colaborare,, a conchis directorul Camerei de comerț.

Pe parcursul celor cinci zile, cât este programată vizita, delegația cehă va vizita zona de sud a județului cu sate populate de etnici cehi. Vor fi explorate posibilităţile de cooperare pe proiecte axate pe produse alimentare, agricultură ecologică şi piscicultură.

(Marius Căruntu)