Zeci de tineri din Reşiţa au empatizat cu problemele celor din jur şi au donat sânge pentru viaţă!

Impresionaţi de criza de sânge cu care se confruntă de ceva timp judeţul Caraş-Severin, de numărul mare de bolnavi din spitale dar şi de povestea unui tânăr adolescent care a fost recent victima unui accident rutier, peste 60 de elevi şi studenţi s-au mobilizat şi au venit astăzi la Centrul de Transfuzii din Reşiţa ca să doneze sânge.

Acţiunea a fost mai mult decât o reuşită, pentru că 40 dintre cei care s-au prezentat au fost apţi pentru donare şi au făcut acest gest din tot sufletul. Dacă tinerii din judeţ s-ar mobiliza aşa, în fiecare zi nu am mai avea probleme în judeţ cu sângele, atrage atenţia medicul Rodica Neaga, coordonatorul Centrului de Transfuzii din Reşiţa.

Tinerii au înţeles că donarea de sânge salvează vieţi! Cei mai mulţi au promis că se vor întoarce să facă acest gest pentru a ajuta toate persoanele bolnave din judeţ care au nevoie de sânge, mai ales că şi numărul accidentelor rutiere este în creştere!

“Am venit să ajut acest tânăr de vârsta mea dar şi pe ceilalţi bolnavi de la spitalele din judeţ care au atât de mare nevoie de sânge. Practic cu fiecare strop de sânge, putem salva mii de vieţi. Cu siguranţă o să mai vin, trebuie să ne ajutăm între noi, trebuie să fim uniţi şi solidari, pentru că oricând putem avea nevoie noi de sânge “, ne-au declarat astăzi tinerii cu suflet mare.

La ora actuală este nevoie de sânge pentru toate grupele, mai ales că Centrul de Transfuzii încearcă să-şi formeze un stoc pentru spitale deoarece se apropie vacanţa de 1 Mai, moment în care unitatea medicală se va închide timp de 4 zile.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles