Delegaţie cehă în Caraş-Severin: Localităţile din Clisura Dunării în pericol de depopulare totală

1058

O delegaţie formată din oameni de afaceri cehi din oraşul Plsen se va afla în judeţul Caraş-Severin, de marţi, 24 şi până duminică, 29 aprilie.

Preşedintele Asociaţiei Dunărea-Moldova Nouă, Corneliu Martin, a declarat pentru Radio Reşiţa că, scopul prezenţei în Banatul de Munte este găsirea unor soluţii de revigorare a satelor ceheşti din Clisura Dunării, aproape complet depopulate.

Membrii delegaţiei se vor întâlni marţi, de la ora 17.00 la Reşiţa cu prefectul judeţului, Matei Lupu şi preşedintele Consiliului Judeţean Silviu Hurduzeu. Miercuri, 25 aprilie au stabilită o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de comerţ, industrie şi agricultură şi ai Direcţiei Agricole Caraş-Severin, după care pe parcursul mai multor zile vor vizita şi vor vorbi cu cetăţenii şi primarii localităţilor cu comunitate cehă din Clisura Dunării, precum: Coronini, Gârnic şi Berzasca.

Potrivit lui Corneliu Martin, joi, 26 aprilie la ora 10.00 delegaţia din Cehia se va întâlni cu edilul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, iar duminică, 29 aprilie se vor afla la Băile Herculane.

(Hardy Cvoica)