[FOTO] Fed Cup: Simona Halep aduce calificarea României în Grupa Mondială

263

UPDATE: Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, a adus calificarea României în Grupa Mondială a Fed Cup, obţinând victoria decisivă în barajul cu Elveţia, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Halep a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe veterana Patty Schneyer (39 ani/locul 149 WTA), cea care a înlocuit-o în echipa elveţiană pe Timea Bacsinszky, pentru primul meci al zilei de duminică.

România conduce acum cu scorul general de 3-0 şi şi-a asigurat revenirea în Grupa Mondială a Fed Cup după o absenţă de doi ani, de la retrogradarea din aprilie 2016.

Ghemul de start, lung de 5 minute, a revenit Simonei Halep care a făcut primul break al partidei, după ce a revenit de la 0-40. După un alt ghem echilibrat, Simona se distanţează la 2-0 pe serviciul propriu. Elveţianca sparge gheaţa şi reduce scorul la 2-1, după ce şi-a concretizat serviciul. Liderul WTA joacă din ce în ce mai agresiv, o pistonează fără încetare cu mingi la colţurile terenului pe Schnyder, fără soluţii în defensivă, şi scorul ajunge la 4-1, după ce românca îşi câştigă serviciul şi face un alt break. Schnyder s-a agăţat de ghemul 6, a dat totul pentru a reveni în meci şi a reuşit la mare luptă un break care a redus diferenţa la 4-2. Halep reacţionează rapid şi reuşeşte un re-break care duce scorul la 5-2. Jucătoarea română îndeplineşte o simplă formalitate pe ghemul ei de serviciu şi câştigă fără emoţii primul set cu 6-2 după 41 minute.

Setul doi începe cu un nou break în contul Simonei Halep, care îşi menţine concentrarea şi determinarea pentru a încheia cât mai rapid ostilităţile. Scorul ajunge firesc la 3-0, după un alt break al româncei în ghemul 3. Simona serveşte şi face 4-0, iar apoi Schnyder câştigă primul ei ghem din actul 2 şi tabela indică 4-1. Halep rămâne în control şi câştigă fără emoţii pe serviciul propriu, iar la 5-1 soarta setului şi a partidei pare decisă. Cu un nou break, Simona pune capăt setului şi meciului cu 6-2, 6-1 după o oră şi cinci minute de joc.

În circuitul WTA, Simona Halep şi Patty Schnyder s-au înfruntat o singură dată, în 2010, la Fes (Maroc), în sferturi, unde românca s-a impus cu în două seturi cu 6-2, 7-6 (3). În Fed Cup, cele două jucătoare s-au înfruntat pentru prima oară la Cluj.

La scorul de 3-0, regulamentul Fed Cup prevede să se mai dispute doar partida de dublu, în care cel mai probabil vor juca Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu pentru România.

În confruntările de Fed Cup, România conduce acum Elveţia cu 4-3.


UPDATE: România conduce cu scorul general de 2-0 în întâlnirea cu Elveţia, din cadrul barajului pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce Irina-Camelia Begu (locul 38 WTA) a învins-o în două seturi, 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky (46 WTA), în cel de-al doilea meci de simplu disputat sâmbătă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

——-

UPDATE:Simona a jucat primul ei meci pe zgură după aproape un an, iar asta s-a văzut. Sportiva noastrî a câştigat în trei seturi meciul cu Golubic Viktorija, scor 6-3, 1-6, 6-1. După meci, Halep a recunoscut că avut emoţii foarte mari.

”A fost foarte dificil, chiar vorbeam cu băieţii înainte…. Este de trei ori mai greu decât finala de la Melbourne. Au fost nişte emoţii, nici nu pot să le descriu A fost un moment deosebit la ceremonie, mulţumesc Cluj, mulţumesc tuturor! Niciodată nu am trăit asemenea clipe pe teren. Mă bucur că am câştigat astăzi, am câştigat datorită dumneavoastră”, a declarat Simona Halep.

Interes enorm pentru meciul dintre România si Elveţia din barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Recordul de asistenţă stabilit la partida cu Canada, 8.600 de spectatori, ar putea fi doborât. Fanii vor sa le incurajeze pe Simona Halep, Sorana Cirstea, Irina Begu si Mihaela Buzarnescu.

“E senzațional! Să zicem că am avut puține emoții, să zicem că lumea a început să se obișnuiască cu noi la Cluj și poate nu mai e același interes. Mă bucur foarte mult și îi așteptăm pe toți la sală. O să o vadă și pe Simona și bineînțeles că așteptăm cu toții un meci bun din partea noastră” a declarat Florin Segărceanu.

Programul de sâmbătă:

Primul meci: Simona Halep – Viktorija Golubic (13:00)

Al doilea meci: Irina Begu – Timea Bacsinszky (15:00)

Programul de duminică:

Simona Halep – Timea Bacsinszky (12:00)

Irina Begu – Viktorija Golubic (14:00)

Irina Begu / Simona Halep – Patty Schnyder / Jil Teichmann (16:00)

Întâlnirea dintre România şi Elveția are loc în perioada 21-22 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.