Au furat dintr-un TIR poșete în valoare de 160.000 de euro. Șeful hoților este un fost șofer de TIR

Patru persoane au fost arestate după ce ar fi furat, dintr-un TIR parcat la Aleșd, județul Bihor, 376 de poşete marca Prada, în valoare de peste 160.000 de euro.

Conform unor surse judiciare, capul grupării ar fi Lucian Silaghi (35 de ani, din Sântandrei), un fost șofer de TIR cercetat și pentru clonarea unor carduri de motorină de la firma la care a lucrat.

Infractorii au urmărit cu o dubiţă un tir încărcat cu poşete Prada, de la Sibiu până la Aleşd. Noaptea au spart TIR-ul şi au furat 376 de poşete în valoare de 162.000 de euro.

Hoții au plănuit în detaliu  acest jaf în detaliu, ştiind că TIR-ul încărcat la Sibiu, unde există o fabrică care produce poşete Prada, va opri, în drumul spre Italia, la Aleşd, pentru o noapte. Cu o dubiţă, Silaghi şi partenerii săi de “afacere” au urmărit TIR-ul încă din Sibiu.

 După ce autotrenul a fost parcat în curtea punctului de lucru pe care firma de transport îl are în Aleşd, iar şoferul a plecat să doarmă, au spart poarta de acces în curte, apoi uşile TIR-ului şi au început să fure poşetele Prada. “În autotren erau poşete mai scumpe şi mai ieftine. Ei ştiau acest lucru şi le-au ales doar pe cele mai scumpe.”, a precizat o sursă juridică pentru cotodianul Bihoreanul.

De acolo, hoţii au plecat cu marfa direct la Arad, unde au ţinut-o o vreme la un complice, iar apoi au început să vândă genţile pe site-ul OLX. Tocmai de aceea, poliţiştii au recuperat acum doar o parte din marfă.







De același autor

Related Articles