[FOTO-AUDIO] Numărul migranților care au forțat granița româno-sârbă a scăzut simţitor

249

Numărul cetăţenilor străini care au pătruns pe teritoriul ţării noastre, trecând ilegal granţia cu Serbia a scăzut semnificativ, susţine prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu. Acesta a fost într-o vizită de lucru la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, împreună cu prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaş, şi cu inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Tiberiu-Gim Giurea.

„Discuţiile s-au axat pe prezentarea activităţii structurii, forţele şi mijloacele de care dispune, dificultăţi în desfăşurarea misiunilor şi gestionarea migraţiei ilegale la frontiera cu Republica Serbia. Am primit şi rapoarte şi vă spun că numărul migranţilor a scăzut simţitor faţă de situaţia de anul trecut”.

Vă reamintim că pe zona de frontieră cu Serbia au fost mobilizaţi şi poliţişti, respectiv jandarmi, care vin în sprijinul poliţiştilor de frontieră pentru securizarea graniţelor.

Prefectul Matei Lupu a făcut apel şi la autorităţile publice locale din Caraş-Severin, care au reclamat de mai multe ori că forţele MAI de la nivelul localităţilor sunt insuficiente. „Primarii ar trebui să înţeleagă că este foarte important să avem frontiere sigure şi să respectăm legile ţării”, a mai spus reprezentantul guvernului în teritoriu.

(Sebastian Dragomir)