Apă şi canalizare pentru localităţile cărăşene

Comisia Europeană a recomandat României ca, până la sfârşitul anului 2018 , toate comunele să aibă reţele de apă şi canalizare.

Într-o declaraţie de la începutul acestui an, comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu a afirmat că în România, doar 65% din cele 8,7 milioane de locuinţe sunt conectate la reţeaua de apă potabilă şi doar 50% la canalizare.

În ceea ce priveşte judeţul Caraş-Severin, conform datelor oficiului de statistică, din cele 71-a de unităţi administrativ-teritoriale, în 2016, toate oraşele şi comunele aveau reţele de apă şi canalizare, şi doar 23 nu aveau reţele de canalizare.

Cele mai extinse reţele sunt în municipiul Reşiţa, cu peste 1.200 kilometri conducte de apă şi 550 de canalizare, iar cele mai puţine, în Oţelu Roşu, cu numai 42 de km de conducte de apă şi 22 de canalizare.

În ceea ce priveşte comunele cu apă dar fără canalizare, cele mai lungi reţele sunt la Măureni -cu 27 de kilometri, Lăpuşnicu Mare şi Berzovia cu câte 25.

Lucrări pentru introducerea sau extinderea reţelelor de apă şi canalizare au fost începute şi în cursul anului trecut, cele mai multe proiecte fiind finanţate prin PNDL, astfel că, deşi acestea nu se vor încheia, judeţul Caraş-Severin este aproape de ţinta propsă de Comisia Europeană.

Comisarul Corina Creţu a exprimat şi ea această idee, dar a prelungit termenul.Aceasta a spus că în exerciţiul financiar următor, 2020-2027, asigurare apei potabile nu va mai fi o problemă pentru România.

Cele mai citite

Related Articles