[VIDEO/ FOTO] Campania „Muzică pentru viaţă” şi-a atins scopul. Noi facem radio pentru OAMENI!

1037

„Căsuţa de sticlă” s-a închis. Am colectat cu sprijinul oamenilor 101.378 de lei!

A devenit deja consacrată campania umanitară „Muzică pentru Viață”, la Reșița. Dacă primele două ediții s-au desfășurat sub simbolul Nașterii Domnului Isus Hristos, în Anul Centenarului Marii Uniri, cea de-a treia ediție a campaniei umanitare s-a desfășurat sub miracolul Învierii în Săptămâna Luminată, având drept scop ajutorarea copiilor. Timp de o săptămână, echipa Radio Reşiţa a fost la Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului, pentru a continua scrisoarea de dragoste către lume, anul acesta beneficiarii fiind copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.

Noi oferim muzică, iar cu banii strânşi se va construi o sală de fiziokinetoterapie pentru copiii cu nevoi speciale. Copiii speciali au nevoie de o atenţie deosebită. Ei nu trebuie izolaţi de ceilalţi copii, comunicarea şi tehnicile de terapie ajutându-i încet, dar sigur să se integreze în societate. Chiar dacă unii au probleme fizice grave sau emoţionale, nu renunţă şi continuă să facă sport. Ei au nevoie de recuperare, iar o sală modernă de fiziokinetoterapie, în cadrul Centrului Primăvara, le poate schimba complet viaţa”, a declarat managerul Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea.

Pe întreaga perioadă a campaniei umanitare „Muzică pentru Viaţă”, în fiecare zi, în Parcul Tricolorului, lângă Căsuţa de Sticlă, au avut loc concerte de muzică live pentru toate gusturile. A fost muzică clasică, muzică populară, rock, pop, folk, muzică religioasă şi chiar patriotică.

Campania a fost organizată cu sprijinul Episcopiei Caransebeşului.

…………………..

Duminică, 15 aprilie, în ultima zi a campaniei, primii care au urcat pe scenă au fost membri Coralei bărbătești „Armonia”, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului. 20 de preoţi, diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie care au trezit sentimentul patriotic în inimile reşiţenilor şi tuturor ascultătorilor. La recital au asistat înalte feţe bisericeşti, în frunte cu episcopul Caransebeşului, PS Lucian, dar şi episcopi veniţi din toate regiunile istorice ale României. Aceştia au făcut importante donaţii.

Seara de duminică a continuat cu tinerii de la Phaser care au fost şi de această dată electrizanţi şi reşiţenii au apreciat faptul că membri formaţiei au fost de fiecare dată alături de campaniile Radio Reşiţa. De altfel, toate piesele semnate Phaser au fost lansate la postul nostru de radio.

Citeşte şi: Sub semnul Credinţei, primăvara vine la Reşiţa pe „Muzică pentru Viaţă”

Lovitura de graţie a venit la final şi a fost dată de celebrul artist de talie mondială Erlend Krauser. Timișorean prin naștere, el a susţinut cu tot sufletul cauza umanitară a celei de-a treia ediții a campaniei umanitare Muzică pentru Viață. A venit special din Germania pentru a se alătura campaniei umanitare.

„Nu am cântat niciodată la Reșița și mă bucur tare mult că am fost invitat. Mi se pare firesc să particip la o campanie umanitară. M-a sunat Laura Sgaverdea și m-a întrebat dacă pot să vin să cânt. Eu la astfel de lucruri sunt foarte simplu, dacă pot să ajut pe cineva, îmi face plăcere. Dacă reușești să te zbați, trăiești peste apă, dacă nu, vine apa peste tine și te ia. Numai oamenii luminați fac astfel de campanii cum este și Muzică pentru Viață”.

Iar la final se cuvine să adresăm mulțumiri speciale Primăriei și Consiliului local Reșița, actorului Dan Mirea pentru prezentarea programului, societăţii SANTAL pentru mobilier, societăţii VALMEDIA – pentru decoraţiunile deosebite, Consiliului judeţean Caraş-Severin care a pus la dispoziţie orchestra Semenicul pentru ziua de marţi, hotelului Rogge și restaurantului Dușan și fiul, şi în mod deosebit se cuvine să mulţumim artiştilor care au cântat pentru “copiii primăverii”. În ordine: Manuela Iana- Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu, Ana Maria Stanoia, Nicu Novac, Ramona Viţa, Camelia Ceocu, Titian Puichiţă, Andreea Miroşu şi Orchestra Virtuozii Semenicului, Dean Bowman, Călin Lupu, Maria Hojda, formaţia Cactus Jack-Serbia, Cristi Buică, Vasile Gondoci, Dan Vană, George Popovici, Cristina Răduţ, Marius Iana Dobre – clape, formaţiile Red Flame, Pragu de Sus, Phaser şi chitaristului şi compozitorului Erlend Krauser -Germania.

Povestea s-a încheiat şi…totuşi continuă!

 

(Sebastian Dragomir)

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.