[FOTO] Banatul montan un pol cultural de excepţie: Seniorii literaturii germane din România, Nora Iuga si Joachim Wittstock prezenţi la Reşiţa

266

Cea de-a XXVIII-a ediţie a Zilelor Literaturii Germane, se desfăşoară în mai multe locaţii din: Reşiţa, Oraviţa şi în premieră în Vârşeţ, Banatul istoric până luni, 16 aprilie.

Manifestările singurului eveniment de gen din România cuprind lansări şi prezentări de carte, lecturi publice, vernisaje de artă plastică şi fotografie şi concerte de muzică clasică. La numeroasele activităţi înscrise în program i-au parte atât scriitori din România, dar şi invitaţi din străinătate, precum: Austria, Ungaria, Slovenia, Serbia şi Germania.

Ediţia de anul acesta a debutat vineri, 13 aprilie la Biblioteca germană “Alexander Tietz” cu lecturi prezentate de seniorii literaturii germane din România, Nora Iuga si Joachim Wittstock.

Scriitorii prezenţi la eveniment vor participa duminică, 15 aprilie la o excursie literară la Vârşeţ în Banatul istoric. La ora 9.30 în Biserica romano-catolică din oraşul sârbesc se va desfăşura Sfânta Liturghie duminicală urmată de o prezentare a unei monografii a celor trei dieceze romano-catolice ale Banatului istoric: Szeged, Cenad şi Becicherecu Mare. La biblioteca orășenească din Vârșeț, începând cu ora 12.30 se va consuma un matineu literar a participanților din: Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Serbia şi România. (Hardy Cvoica)