România, argint pe echipe la Campionatele Balcanice de marş din Serbia

UPDATE

România a terminat pe podium la Campionatele Balcanice de marş desfăşurate la Zrenjanin în Serbia, obţinând medalia de argint. Din păcate, mărşăluitorii universitari reşiţeni nu s-au evidenţiat la această competiţie, singura medalie fiind argintul Mihaelei Acatrinei, după ce Alin Ştirbu s-a accidentat, iar Narcis Mihăilă a fost nevoit să abandoneze.


La acest sfârşit de săptămână, în Serbia are loc, Campionatul Balcanic de marş. Competiţia adună la start cei mai buni atleţi din Balcani, printre care şi sportivi din România. 12 mărşăluitori intră în concurs pentru ţara noastră. Dintre aceştia, cinci reprezintă Reşiţa.

Reşiţenii intră cu şanse mari în concurs şi cu un moral excelenţ mai ales că vin după 15 medalii obţinute la naţionalele României.

“Suntem bucuroşi că dintre aceşti 12 sportivi, 5 reprezintă Clubul Sportiv Municipal şi Clubul Sportiv Universitatea din Reşiţa. Intră în concurs Alin Ştirbu şi Narcis Mihăilă, în proba de 20 de km marş la seniori, la senioare vom fi reprezentanţi prin Mihaela Acatrinei şi Bianca Molnar, dar şi Mihaela Puşcaşu. Sperăm că ne vor aduce nişte rezultate frumoase, cât mai multe medalii şi cât mai strălucitoare, ţinând cont că acest Campionat Balcanic este şi un criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de marş pe echipe, ce va avea loc în China, în luna mai. Pregătirea decurge normal. De sărbători am făcut antrenamente în fiecare zi”, a declarat directorul Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa, Octavian Măzăran.

Alin Ştirbu, cel mai bun mărşăluitor ce reprezintă Reşiţa vrea personal best la Campionatul Balcanic.

“Îmi doresc un nou personal best în proba de 20 de km şi o medalie, cât mai strălucitoare. Cred că am şanse, am adversari foarte buni, dar cred în şansa mea”, a declarat Alin Ştirbu.

Campionatul Balcanic este unul extrem de important pentru toţi mărşăluitorii din Balcani, care luptă pentru calificare la Campionatul Mondial.

Din delegația României fac parte Știrbu Florin Alin, Mihăilă Narcis Ștefan, Puscașu Mihaela, Molnar Bianca, Roratu Natanel, Neag Carlos Mihai, Panta Roxana, Angelescu Diana Georgia, Dumitru Ion Adrian, Miloși Gabriel Viorel, Hrișcă Beatrice, Pasca-Igna Lorena Lucia.

De același autor

Related Articles