Consiliul judeţean Caraş-Severin continuă să susţină Spitalul de Urgenţă din Reşiţa

204

Consilierii judeţeni reuniţi în şedinţă extraordinară, au  aprobat documentaţia și indicatorii tehnico-economici şi contribuţia instituţiei la cofinanţarea proiectului de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul unităţii medicale.

Este vorba despre un proiect în valoare de peste 8 milioane de lei depus pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Acesta prevede folosirea optimă a spaţiului existent prin realizarea unor circuite funcţionale simple şi acces mai facil la investigaţii. Prin extinderea spațiului existent se va crea o zonă neutră din punct de vedere a condiţiilor igienico-sanitare şi va avea deschidere directă spre căile auto şi pietonale. De asemenea zona de intrare în urgenţă va avea un peron protejat vizual şi meteo, astfel încât cel puţin două ambulanţe să poată descărca simultan pacienţii transportaţi. Platformele carosabile vor fi dimensionate astfel încât să asigure circulaţia în dublu sens, iar accesul pietonal va fi delimitat de cel carosabil.Fiecare spaţiu destinat îngrijirilor medicale va fi dotat cu propria zonă de decontaminare, respectiv pentru spălare pe mâini, sterilizare instrumente medicale şi altele.

Contribuţia Consiliului judeţean Caraş-Severin este de peste 800.000 de lei, sumă ce reprezintă partea de cofinanţare de 2% şi contravaloarea cheltuielilor neeligibile din proiect.

Pe lângă acest proiect, am depus alte 3, toate pe Spitalul judeţean de urgenţă Reşiţa. este vorba despre reabilitarea energetică a celor 3 staţionare. Valoarea totală a acestor proiecte este de 51 milioane de lei, iar contribuţia Consiliului judeţean este de 14 milioane. Adăugând şi suma aprobată în această şedinţă , este un efort financiar important pe care instituţia o face în modernizarea spitalului.” – a declarat preşedintele Silviu Hurduzeu.(Daniela Tudor)