Manager nou, ambiții noi pentru promovarea culturii tradiţionale cărăşene

733

Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin are de astăzi un nou manager, în persoana fostului inspector şcolar general, Ioan Benga.

Acesta a fost desemnat de preşedintele Consiliului judeţean, Silviu Hurduzeu, ca urmare a încetării manadatului de manager interimar deţinut de Titian Puichiţă.

E un moment de răscruce în activitatea mea. Îmi pare nespus de rău: am lăsat o instituţie care se numeşte Inspectoratul Şcolar, care începe să aibă rezultate foarte bune, cu o echipă deosebită, şi le mulţumesc colegilor pentru colaborare. În vară or să se vadă rezultatele pozitive, în creştere şi la bac şi la evaluare.

M-am dus într-o altă instituţie reprezentativă a judeţului Caraş-Severin, pentru că să zicem, consider că pot să pun umărul alături de preşedintele Consiliului judeţean, de Consiliul judeţean şi colegii din centru. E o instituţie reprezentativă şi care cred că trebuie să înceapă să se redefinească pe noi, ca judeţ: să vorbim despre locurile minunate, despre oamenii şi obiceiurile frumoase din Caraş-Severin.

Sunt câteva obiective pe care le-am stabilit şi în primul rând am zis că centrul acesta, în viitorul foarte scurt trebuie să-şi schimbe locaţia. Este vorba despre Ateneul Tineretului care va trece în proprietatea Consiliului judeţean.  Este un loc minunat acolo, o locaţie cu o capacitate consistentă pentru desfăşurarea de activităţi. mai avem o idee fundamentală pe care am spus-o şi colegilor: încercăm să creăm un moment zero, pentru  evenimentele care vin în legătură cu Centenarul şi în viitorul apropiat avem Alaiul Primăverii, apoi Festivalul internaţional Hercules din Băile Herculane, Festivalul răchiei. La anul, Ansamblul Semenicul împlineşte 50 de ani de la înfiinţare şi aş vrea ca aceşti 50 de ani să ne găsească în posesia unui ansamblu şi a unei orchestre aşa cum a fost odinioară. Semenicul trebuie să redevină un brand naţional şi internaţional.” – a declarat Ioan Benga la puţin timp după instalare.

În ceea ce priveşte noul inspector general şcolar, deocamdată se aşteaptă ordinul de numire din partea ministrului educaţiei, dar cea mai probabilă variantă este Lenuţa Ciurel, acum inspector şcolar general adjunct.